Întrebări și răspunsuri importante referitoare la directivă

FAQ

Întrebări și răspunsuri importante referitoare la directivă

  • Pe scurt, care sunt implicaţiile noii „Directive ErP Lot 10” care se aplică instalațiilor de aer condiționat rezidențiale sub 12kW?

    Această directivă va introduce următoarele noi aspecte:

    • O altă metodă de calcul a eficienţei energetice, introducând conceptul de eficienţă sezonieră.
    • O clasificare energetică diferită, bazată pe clase de până la A +++.
    • Etichetarea energetică diferită.
    • Obligaţia producătorilor de a respecta o limită minimă a eficienţei energetice, împreună cu o valoare maximă a puterii acustice cu introducerea pe piaţă a produselor noi.
  • Există o corelaţie între noile clasificări energetice și cele existente?

    Nu există nicio corelaţie, deoarece metoda de calcul este complet diferită.

    De fapt, un sistem de aer condiționat care astăzi este clasificat în clasa A s-ar putea muta într-o clasă mult mai joasă pe baza criteriilor noii directive ErP.

  • Directiva ErP se aplică, de asemenea, produselor stocate în depozitele producătorilor și comercianţilor cu amănuntul?

    Nu, noile caracteristici introduse prin Directiva ErP se aplică numai acelor produse „introduse pe piaţă” începând cu data de 1/1/2013, adică importate sau produse în UE după acea dată.

    Produsele din stoc nu sunt afectate de acestă directivă și pot fi vândute în mod liber, fără limită de timp.

  • Noua directivă ErP este valabilă în toate statele membre ale UE sau există diferenţe între state?

    Directiva de punere în aplicare a directivei ErP pentru sistemele de aer condiționat pentru uz casnic (Lot 10) va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2013 și se va aplica în același mod în toate statele membre ale UE, fără perioade de tranziţie naționale.

  • Care sunt avantajele noii directive ERP pentru specialişti și utilizatori?

    Noul criteriu de măsurare a eficienţei energetice este mult mai credibil decât sistemul actual, cu avantajul transparenţei față de consumatorul final.

    Noua clasificare clarifică de asemenea diferenţele dintre un produs cu eficienţă ridicată și un produs care este mai puțin eficient.

    În cele din urmă, limita minimă de eficiență impusă va ridica nivelul mediu de eficiență energetică rezultând astfel o scădere a consumului de energie electrică al comunităţii.

  • Cine va beneficia de noua directivă ErP și cine va fi în schimb dezavantajat?

    În principiu, produsele cu noua tehnologie inverter vor avea un avantaj în domeniul sistemelor de aer condiționat.

    Directiva ErP se va asigura că furnizorii de unități care nu sunt eficiente nu vor avea acces la piață.

  • Noua directivă ErP va înregistra o creștere semnificativă a eficienţei noilor sisteme de aer condiționat?

    Multe sisteme de aer condiționat Mitsubishi Electric au depășit deja în mod semnificativ standardele existente în ceea ce privește eficiența energetică datorită utilizării tehnologiei noastre orientate spre viitor în domeniul sistemelor inverter.

    Diferenţa în ceea ce privește consumul de energie dintre un produs care este în prezent clasificat ca aparținând celei mai înalte clase energetice și un produs care face parte din noua clasă cea mai înaltă, adică A +++, poate fi foarte mare: Consumul de energie și prin urmare costurile suportate pentru energia de către utilizator, pot fi cu până la 70% mai mici.

  • Care este poziția unui producător precum Mitsubishi Electric față de respectarea directivei ErP?

    Aceasta face parte din cele 7 principii directoare ale Mitsubishi Electric, pentru a adera la regulile și a respecta mediul înconjurător: directiva ErP acordă companiei Mitsubishi Electric posibilitatea de a fi în măsură să afirme și să demonstreze utilizarea unei tehnologii de ultimă oră datorită utilizării „Tehnologiilor cheie”, precum tehnologia inverter.

    Un număr de produse existente au fost, de fapt, concepute deja pentru a maximiza eficiența sezonieră, anticipând în fapt intrarea în vigoare a Directivei.

    Aproape toate produsele pe care le vom prezenta în 2013 vor respecta deja criteriile cele mai restrictive care vor urma în 2014.